Kar pripravite ga - ne boste razočarani!
Za 20–24 kosov potrebujete:
- 80 g svežega ingverja
- 6 strokov česna
- 1 čili
- 1½ žličke kurkume
- 50 ml ingverjevega sirupa
- 100 ml sojine omake
- 300 ml belega vina
- 100 ml olivnega olja
- 800 g tofuja
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 250 g brokolija
Priprava:
1 Olupite ingver in česen in ju nastrgajte v skledo. Očistite čili, ga drobno sesekljajte in ga primešajte preostalima dvema sestavinama.
2 Primešajte še kurkumo, ingverjev sirup, sojino omako in vino. Na koncu dodajte še olivno olje.
3 Tofu zrežite na rezine in jih 8 ur, najbolje pa čez noč, pustite stati na hladnem v marinadi.
4 Tofujeve rezine položite v pekač in jih prelijte z marinado. Nato jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V tem času očistite brokoli, ga razdelite na brstiče in jih 1 do 2 minut blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, oblijte s hladno vodo in ponovno odcedite. Okoli njih razporedite še paradižnike in brokoli ter jed pecite še 10 minut. Postrezite s kruhom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa