Piščančja juha s špageti

5. 2. 2012
Deli
Piščančja juha s špageti (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

S kokosovim mlekom in čilijem.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 lovorova lista
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 50 g zelene
  • 2 peteršiljevi korenini
  • 1 steblo pora
  • 1 mlado čebulo
  • 1 žličko črnega popra v zrnju
  • sol
  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 rdeč čili
  • 250 g špagetov
  • 250 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 3–4 žlice limetinega soka
Priprava:

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Pripravite tudi preostalo zelenjavo in jo nadrobno narežite. V 1,2 l vode stresite čebulo, česen, korenje, zeleno, peteršiljevo korenino, por, lovor in poper ter po okusu solite. Juho zavrite in kuhajte 1 uro.

Meso zrežite na grižljaj velike koščke. Čili po dolgem prepolovite, ga očistite in zrežite na tanke obročke. Juho precedite in jo zavrite. Špagete nalomite na koščke, jih skupaj z mesom dodajte juhi in kuhajte še 5 minut.

Juhi dodajte kokosovo mleko, limetin sok, mlado čebulo in čili ter jo na hitro pregrejte. Po okusu jo še solite in poprajte.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 47 g

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"