Piščančja juha s špageti

5. 2. 2012
Piščančja juha s špageti (foto: Arhiv revije Lisa)
Piščančja juha s špageti
Arhiv revije Lisa

S kokosovim mlekom in čilijem.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 lovorova lista
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 50 g zelene
  • 2 peteršiljevi korenini
  • 1 steblo pora
  • 1 mlado čebulo
  • 1 žličko črnega popra v zrnju
  • sol
  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 rdeč čili
  • 250 g špagetov
  • 250 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 3–4 žlice limetinega soka
Priprava:

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Pripravite tudi preostalo zelenjavo in jo nadrobno narežite. V 1,2 l vode stresite čebulo, česen, korenje, zeleno, peteršiljevo korenino, por, lovor in poper ter po okusu solite. Juho zavrite in kuhajte 1 uro.

Meso zrežite na grižljaj velike koščke. Čili po dolgem prepolovite, ga očistite in zrežite na tanke obročke. Juho precedite in jo zavrite. Špagete nalomite na koščke, jih skupaj z mesom dodajte juhi in kuhajte še 5 minut.

Kar je našla med prenovo, jo je presenetilo. Policija je prišla takoj

Juhi dodajte kokosovo mleko, limetin sok, mlado čebulo in čili ter jo na hitro pregrejte. Po okusu jo še solite in poprajte.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 47 g