S kokosovim mlekom in čilijem.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 lovorova lista
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 2 korenčka
- 50 g zelene
- 2 peteršiljevi korenini
- 1 steblo pora
- 1 mlado čebulo
- 1 žličko črnega popra v zrnju
- sol
- 400 g piščančjih prsi
- 1 rdeč čili
- 250 g špagetov
- 250 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
- 3–4 žlice limetinega soka
Priprava:
Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Pripravite tudi preostalo zelenjavo in jo nadrobno narežite. V 1,2 l vode stresite čebulo, česen, korenje, zeleno, peteršiljevo korenino, por, lovor in poper ter po okusu solite. Juho zavrite in kuhajte 1 uro.
Meso zrežite na grižljaj velike koščke. Čili po dolgem prepolovite, ga očistite in zrežite na tanke obročke. Juho precedite in jo zavrite. Špagete nalomite na koščke, jih skupaj z mesom dodajte juhi in kuhajte še 5 minut.
Juhi dodajte kokosovo mleko, limetin sok, mlado čebulo in čili ter jo na hitro pregrejte. Po okusu jo še solite in poprajte.
Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 47 g