Preprosto fantastična jed!
Za 4 osebe potrebujete:
Za meso:
- 600 g piščančjih prsi (brez kože)
- morsko sol in sveže mleti črni poper
- sok ½ limone
- olivno olje
- 6 vejic timijana (drobno sesekljanih)
- 1 rdečo papriko
- 2 rdeči čebuli
- 200 g bučk
Za tzatziki:
- 150 g kumare
- 400 g grškega jogurta
- 1 strok česna
- 5 vejic koprca (sesekljanega)
- 1 žlico olivnega olja
Priprava:
1 Piščančje meso zrežite na kocke in jih začinite s soljo in poprom. Dodajte timijan, limonov sok in malce olivnega olja. Pretresite in vse skupaj za 1 uro postavite v hladilnik. Papriko očistite, čebuli pa olupite. Vse skupaj zrežite na približno enako velike koščke, kot je piščanec. Oprano bučko zrežite na rezine.
2 Pečico segrejte na 220 stopinj. Sestavine izmenjaje nataknite na 4 nabodala in ne preveč skupaj, ker se drugače ne bo dobro speklo. Nabodala položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite 20 minut. Med peko jih obrnite vsaki 2 minuti.
3 V tem času olupite kumaro in jo po dolgem prepolovite. Z žličko odstranite semena in kumaro drobno nastrgajte. Primešajte jogurt, strt česen, sesekljan koprc in olivno olje. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Postrezite z nabodali in francosko štruco.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa