S sivko? Zakaj pa ne?
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g fileja piščančjih prsi
- sol, sveže mleti poper
- začimbe za žar
- 2 vejici sivke
- 2 žlici olivnega olja
- 100 g koruze (pločevinke)
- 100 g rukole
- 1 glavo solate
- 50 g češnjevih paradižnikov
- 1 bageto
- 1 žlici masla
Za polivko:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlico balzamičnega kisa
- 1 žlico zrnate gorčice
- 1/2 žličke sesekljanega drobnjaka
Priprava:
1 Oplaknite meso in ga osušite. Natrite ga s soljo, poprom in mešanico začimb za žar. Potresite ga s sesekljano sivko (nekaj jo prihranite za polivko) in ga nakapajte z olivnim oljem. Za 30 minut ga nato postavite v hladilnik.
2 Solato razdelite na posamezne liste, jih oplaknite in natrgajte v skledo. Oplaknite in prepolovite paradižnike. Stresite jih v skledo. V majhni skodelici zmešajte olivno olje, balzamični kis, preostalo sivko in drobnjak. Prelijte po solati in jo pretresite.
3 Segrejte žar in na njem meso zlato popecite z obeh strani. Nato ga zrežite na rezine in jih porazdelite na 4 krožnike. Dodajte solato.
4 Bageto zrežite na kocke. V ponvi segrejte maslo in na njem zlato rjavo popecite kruhove kocke. Potresite jih po solati.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa