Piščančja solata s sivko

27. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja solata s sivko (foto: Profimedia)
Profimedia

S sivko? Zakaj pa ne?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti poper
  • začimbe za žar
  • 2 vejici sivke
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 g koruze (pločevinke)
  • 100 g rukole
  • 1 glavo solate
  • 50 g češnjevih paradižnikov
  • 1 bageto
  • 1 žlici masla

Za polivko:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • 1 žlico zrnate gorčice
  • 1/2 žličke sesekljanega drobnjaka

Priprava:

1 Oplaknite meso in ga osušite. Natrite ga s soljo, poprom in mešanico začimb za žar. Potresite ga s sesekljano sivko (nekaj jo prihranite za polivko) in ga nakapajte z olivnim oljem. Za 30 minut ga nato postavite v hladilnik.

2 Solato razdelite na posamezne liste, jih oplaknite in natrgajte v skledo. Oplaknite in prepolovite paradižnike. Stresite jih v skledo. V majhni skodelici zmešajte olivno olje, balzamični kis, preostalo sivko in drobnjak. Prelijte po solati in jo pretresite.

3 Segrejte žar in na njem meso zlato popecite z obeh strani. Nato ga zrežite na rezine in jih porazdelite na 4 krožnike. Dodajte solato.

4 Bageto zrežite na kocke. V ponvi segrejte maslo in na njem zlato rjavo popecite kruhove kocke. Potresite jih po solati.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa