Preprosto in nadvse okusno!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g piščančjih kračk
- sol, sveže mleti črni poper
- vejice svežega origana
- olivno olje
- 2 čebuli
- 2 paradižnika
- 1 rdečo papriko
- 2 stroka česna
- 1 čili
- 1 mlado čebulo + mlado čebulo za dekoracijo
- 400 g krompirja
Priprava:
1 Očistite meso in ga začinite s soljo, poprom in origanom. Nakapajte ga z oljem in ga za najmanj 60 minut postavite v hladilnik.
2 Kračke položite v veliko nepregorno kozico in prilijte malo vode. Nato ga približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
3 Medtem olupite oziroma očistite čebulo, paradižnika, papriko, česen, čili in mlado čebulo. Zelenjavo zrežite na koščke in jo primešajte mesu. Nato ga pecite še 35 minut.
4 Dobro operite krompir, ga osušite in jih prerežite na pol. Če bo prevelik, ga zrežite še na četrtine. Razporedite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih solite in nakapajte z oljem. Krompir približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Pečen krompir lahko potresete s sesekljano mlado čebulo. Pečene kračke okrasite s svežim origanom.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa