Zeliščno maslo kot okusen dodatek k belemu mesu ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g fileja piščančjih prsi
- sol, sveže mleti poper
- 4 žlice olivnega olja
- 150 g zmehčanega masla
- lupinico 1 bio pomaranče
- 1 žlico sesekljane bazilike in peteršilja
- 1 žlico dijonske gorčice
Priprava:
1 Oplaknite in osušite meso. Zrežite ga na tanke rezine. Premažite jih z olivnim oljem in natrite s soljo in poprom. Meso nato za 30 minut postavite v hladilnik.
2 V skledi penasto stepite zmehčano maslo, pomarančno lupinico, dijonsko gorčico in zelišča.
3 Segrejte žar. Na njem z obeh strani zlato popecite rezine mesa. Postrezite jih z zeliščnim maslom, svežimi zelišči in pečenimi paprikami.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem