Piščančje prsi z zeliščnim maslom

22. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančje prsi z zeliščnim maslom (foto: Profimedia)
Profimedia

Zeliščno maslo kot okusen dodatek k belemu mesu ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • 150 g zmehčanega masla
  • lupinico 1 bio pomaranče
  • 1 žlico sesekljane bazilike in peteršilja
  • 1 žlico dijonske gorčice

Priprava:

1 Oplaknite in osušite meso. Zrežite ga na tanke rezine. Premažite jih z olivnim oljem in natrite s soljo in poprom. Meso nato za 30 minut postavite v hladilnik.

2 V skledi penasto stepite zmehčano maslo, pomarančno lupinico, dijonsko gorčico in zelišča.

3 Segrejte žar. Na njem z obeh strani zlato popecite rezine mesa. Postrezite jih z zeliščnim maslom, svežimi zelišči in pečenimi paprikami.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem