Okusi, ki navdušijo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 pečenega piščanca
- 2 mladi čebuli
- 1 steblo zelene
- 1 rdečo papriko
- 1 rumeno papriko
- 1 jajce
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol, sveže mleti poper
- drobtine
- maščobo
- 400 g mešane solate
- 150 g paradižnikov
- 3 žlice olivnega olja
- 1 limono
Priprava:
1 Piščancu odstranite kosti, meso zmeljite in ga stresite v skledo. Oprano zelenjavo oplaknite in očistite. Na majhne koščke zrežite mlado čebulo, zeleno in polovico obeh paprik ter zelenjavo primešajte mesu. Dodajte še jajce in sesekljan peteršilj. Maso začinite s soljo in poprom. Če je preredka, dodajte še malo drobtin.
2 Iz mesne mešanice oblikujte burgerje in jih dajte v namaščen pekač. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 15 do 20 minut.
3 Oplaknite paradižnike in jih drobno sesekljajte s preostalo papriko. Stresite v skledo, dodajte mešano solato, jo začinite z olivnim oljem, sokom ½ limone, soljo in poprom. Premešajte. Pečene burgerje postrezite s solato in majonezo.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa