Za ljubitelje piščančjega mesa ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g dolgozrnatega riža
- 1 brokoli
- sol
- 100 g indijskih oreščkov
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 500 g fileja piščančjih prsi
- 3 žlice olivnega olja
- sojino omako
- sveže mleti poper
Priprava:
1 Riž oplaknite in ga odcedite. Operite brokoli, ga razdelite na brstiče in jih 1 do 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, tekočino pa prihranite za pozneje. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. Očiščeno piščančje meso zrežite na kocke.
2 V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte meso, ga popecite in začinite s sojino omako. Nato primešajte riž, ga malce popražite in zalijte s 300 ml tekočine od kuhanja brokolija. Kozico pokrijte in na nizki temperaturi vse skupaj pustite vreti 20 minut. Če je treba, dodajte še malo tekočine.
3 Ko se riž zmehča, dodajte še brokoli in indijske oreščke. Segrejte in začinite s sojino omako, soljo in poprom.
Foto: Profimedia