Tem delom piščančjega mesa se je bolje izogniti...
Piščanec je zaradi svoje vsestranske uporabe in dostopne cene izjemno priljubljeno živilo. Pogosto se znajde na naših krožnikih, obožujejo pa ga tudi otroci.
A kljub njegovi priljubljenosti obstajajo deli piščanca, ki jih morda ni najbolje uživati, saj vsebujejo številne parazite in bakterije, ki lahko škodujejo zdravju.
Zagotovo vas zanima tudi:
- Pred spanjem pojejte to: ponoči se bo maščoba praktično kurila sama od sebe
- Tako Madžari naredijo "pohane šnite": zaradi te skrivne sestavine so boljše od klasičnih
Piščančja pljuča
Pljuča so del piščanca, ki je lahko pravo leglo bakterij in parazitov. Tudi visoke temperature med kuhanjem jih ne morejo popolnoma uničiti. Nekatere bakterije so namreč odporne na toploto, kar pomeni, da ostanejo prisotne tudi po toplotni obdelavi, s čimer predstavljajo resno tveganje za zdravje.
Piščančji "rep"
Zadnji del piščanca je sicer najbolj priljubljen v azijskih državah, kjer ga popečenega postrežejo kot hrustljavi prigrizek. A ravno ta del mesa vsebuje veliko bakterij in parazitov, ki lahko povzročijo različne zdravstvene težave.
Piščančja koža
Marsikdo verjame, da je piščančja koža bogat vir kolagena, a na portalu krstarica.com navajajo, da to ne drži. V resnici vsebuje predvsem veliko maščob ter številne škodljive bakterije in parazite. Pretirano uživanje piščančje kože lahko zato negativno vpliva na vaše zdravje.
Da bi zmanjšali tveganje za okužbe in zdravstvene težave, se je priporočljivo izogibati tem delom piščanca oziroma jih temeljito očistiti in ustrezno toplotno obdelati. Izbirajte kakovostne in preverjene vire mesa ter poskrbite za ustrezno higieno pri pripravi hrane.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem