Evostaven recept, ki bo navdušil celo družino.
Za 4 osebe potrebujete
Za testo
• 125 g pasirane skute
• 5 žlic olja
• 1 ščepec soli
• 1 jajce
• 250 g moke
• ½ žličke pecilnega praška
Za oblogo
• 250 g brokolija
• sol
• 100 g slanine v rezinah
• 250 g češnjevega paradižnika
• 1 jajce
• 1 rumenjak
• 250 g smetane
• 100 g naribanega sira
• poper
Priprava
Skuto, olje, sol in rumenjak dobro zmešajte. Dodajte moko, pomešano s pecilnim praškom, in vse skupaj zgnetite v gladko testo. Testo postavite v hladilnik za približno 30 minut.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pekač za pito (premera 26 cm) namastite. Testo razvaljajte, z njim obložite pekač in s prsti oblikujte rob. Testo po dnu z vilicami večkrat prebodite. Pripravite brokoli, ga razdelite na cvetke in stebla zrežite na koščke. Oboje blanširajte v vreli osoljeni vodi približno 4 minute in dobro odcedite.
Slanino narežite na koščke, paradižnike pa prerežite na pol.
Zelenjavo in slanino razporedite po testu. Jajce zmešajte z rumenjakom, smetano, sirom, soljo in poprom ter prelijte čez zelenjavo. Pito pecite v pečici približno 45 minut.
Čas priprave: približno 1 ura 25 minut.
Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 52 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl