Pita z brokolijem in češnjevcem

14. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Pita z brokolijem in češnjevcem

Evostaven recept, ki bo navdušil celo družino.

Za 4 osebe potrebujete

Za testo

• 125 g pasirane skute

• 5 žlic olja

• 1 ščepec soli

• 1 jajce

• 250 g moke

• ½ žličke pecilnega praška

Za oblogo

• 250 g brokolija

• sol

• 100 g slanine v rezinah

• 250 g češnjevega paradižnika

• 1 jajce

• 1 rumenjak

• 250 g smetane

• 100 g naribanega sira

• poper

Priprava

Skuto, olje, sol in rumenjak dobro zmešajte. Dodajte moko, pomešano s pecilnim praškom, in vse skupaj zgnetite v gladko testo. Testo postavite v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pekač za pito (premera 26 cm) namastite. Testo razvaljajte, z njim obložite pekač in s prsti oblikujte rob. Testo po dnu z vilicami večkrat prebodite. Pripravite brokoli, ga razdelite na cvetke in stebla zrežite na koščke. Oboje blanširajte v vreli osoljeni vodi približno 4 minute in dobro odcedite.

Obiskovalec iz medzvezdja je izjemno hiter in ni "le gola skala"

Slanino narežite na koščke, paradižnike pa prerežite na pol.

Zelenjavo in slanino razporedite po testu. Jajce zmešajte z rumenjakom, smetano, sirom, soljo in poprom ter prelijte čez zelenjavo. Pito pecite v pečici približno 45 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 25 minut.

Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 52 g.