Malce drugačna pita ...
Za 12 kosov potrebujete:
- 300 g listnatega testa
- 100 g šunke
- 100 g posušenih paradižnikov
- 500 g češnjevih paradižnikov
- 250 g koščkov mocarele
- 1 žlico provansalskih zelišč
- 4 jajca
- sol, poper
- origano
- 4 rezine slanine
Priprava:
1 Razgrnite listnato testo in ga položite v model, obložen s papirjem za peko. Oblikujte tudi robove. Testo na več mestih prebodite z vilicami in ga 8 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Testo med peko ne sme preveč potemneti.
2 Po delno pečenem testu razporedite drobno sesekljane posušene paradižnike, sesekljano šunko, češnjeve paradižnike in koščke mocarele. Potresite s provansalskimi zelišči.
3 Na sestavine ubijte jajca, prebodite rumenjake, da se razlijejo. Začinite s soljo in poprom ter origanom in pito pecite toliko časa, da jajca zakrknejo. Tik pred koncem povrhu razporedite rezine slanine in jo malce zapecite.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija