Naužijte se te nadvse okusne spomladanske rastline, ki ima veliko dobrih in zdravih lastnosti.
Predstavljamo vam okusen recept za zelenjavno juho z beluševimi kvadratki.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1,5 l vode
- 120 g korenovk
- ½ čebule
- nekaj poprovih zrn
- sol
- sesekljan peteršilj
Za beluševe kvadratke:
- 2 jajci
- sol
- 25 g masla
- 60 g moke
- 80–100 g kuhanih zelenih belušev
- olje in moko za model
Priprava:
1 V lonec zlijte 1,5 litra vode, dodajte očiščene korenovke, pol čebule in poprova zrna. Vodo solite, jo zavrite in vse skupaj na nizki temperaturi pustite vreti približno 1 uro.
2 V tem času pripravite beluševe kvadratke. Ločite beljake od rumenjakov. Zmehčano maslo stepite s soljo, postopoma dodajte rumenjaka, stepen sneg beljakov in presejano moko. Nato primešajte koščke belušev. Testo porazdelite po naoljenem pekaču, potresenem z moko, in ga 6 do 8 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Ko se pečeno testo malce ohladi, ga stresite na delovno površino in narežite na kvadratke.
3 Juho precedite, zelenjavo zrežite na koščke ter jih skupaj z beluševimi kvadratki razporedite po krožnikih. Počasi prilijte vročo juho in jo potresite s peteršiljem.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa