Slastna zimska sladica
Za 4 osebe potrebujete
- 50 g rozin
- 3 žlice ruma
- 4 jabolka
- 3 žlice limoninega soka
- 6 žlic sladkorja
- 60 g marcipana
- 2 cl pomarančnega likerja
- 100 g sesekljanih mandljev
- 50 g sesekljanih lešnikov
- 50 g belih čokoladnih kapljic
Priprava
Rozine namočite v rumu. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jabolka operite in jih vodoravno prepolovite. Izrežite peščišče, vse polovice jabolk rahlo izdolbite, peclje pa pustite. Odrezane strani jabolk nakapajte z limoninim sokom in jih potresite s sladkorjem.
V skledo denite marcipan in liker ter ga pretlačite z vilicami. Primešajte še mandlje, lešnike, namočene rezine in čokoladne kapljice. Z zmesjo napolnite jabolka, jih pokrijte z drugo polovico s pecljem in sadeže položite v model za narastke, ki ste ga namastili z maslom. Približno 25 minut jih pecite v pečici. Po želji jih še okrasite in takoj postrezite.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 64 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija