Polnjeni orehi

16. 12. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjeni orehi (foto: Profimedia)
Profimedia

Ni praznikov brez okusnih sladic...

Za 15–20 kosov potrebujete:

  • 280 g moke
  • 200 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 140 g mletih orehov
  • 1 rumenjak
  • 1 žličko kakava v prahu Gorenjka
  • maslo za modelčke
  • moko

Za nadev:

  • 250 g masla
  • 250 ml mleka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • sladkor
  • rum

Priprava:

1 Iz moke, koščkov masla, sladkorja v prahu, mletih orehov, rumenjaka in kakava (če želite) zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik. Nato ga razdelite na koščke, jih zatisnite v namaščene modelčke (v obliki orehovih lupin) in te dajte v pekač. Testo približno 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

2 Zmešajte prašek za puding in mleko ter mešanico ob stalnem mešanju zavrite in mešajte, dokler se ne zgosti. Z mešanjem jo tudi ohladite in ji nato vtepite še maslo, malce sladkorja in ruma.

3 Pečene lupinice napolnite s pripravljeno kremo in zlepite po dve skupaj. Orehe na koncu potopite v stopljeno čokolado in počakajte, da se ta strdi.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?