Polpete iz pastinaka in buče

3. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polpete iz pastinaka in buče

Okusni bučini polpetki odlični za jesensko kosilo. Pa dober tek!

Za 4 osebe potrebujete

• 500 g pastinaka

• 2–3 cm ingverja

• 500 g očiščenega bučnega mesa

• 2 jajci

• 1–2 žlici škroba

• 60 g naribanega sira (na primer parmezan, grana padano ali pekorino)

• ½ žličke karija v prahu

• sol, poper

• nariban muškatni orešček

• 3 žlice masla

Priprava

Olupljen pastinak, ingver in bučo na drobno naribajte. Vse denite v skledo in zmešajte. Dodajte jajca, škrob, nariban sir in kari ter dobro premešajte. Maso začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
V ponvi po porcijah segrejte maslo.

V ponev položite od 2 do 3 žlice zelenjavne mase in jo s hrbtno stranjo žlice sploščite v polpet. Polpete pecite od 3 do 4 minute. Odcedite jih na papirnati brisači in še tople postrezite s solato ali zeliščno skuto.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?