Okusni bučini polpetki odlični za jesensko kosilo. Pa dober tek!
Za 4 osebe potrebujete
• 500 g pastinaka
• 2–3 cm ingverja
• 500 g očiščenega bučnega mesa
• 2 jajci
• 1–2 žlici škroba
• 60 g naribanega sira (na primer parmezan, grana padano ali pekorino)
• ½ žličke karija v prahu
• sol, poper
• nariban muškatni orešček
• 3 žlice masla
Priprava
Olupljen pastinak, ingver in bučo na drobno naribajte. Vse denite v skledo in zmešajte. Dodajte jajca, škrob, nariban sir in kari ter dobro premešajte. Maso začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
V ponvi po porcijah segrejte maslo.
V ponev položite od 2 do 3 žlice zelenjavne mase in jo s hrbtno stranjo žlice sploščite v polpet. Polpete pecite od 3 do 4 minute. Odcedite jih na papirnati brisači in še tople postrezite s solato ali zeliščno skuto.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?