Pripravite jih lahko za piknik v naravi!
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 1 žlico olja
- 1 majhen šopek gladkega peteršilja
- 600 g mlete svinjine
- 1 jajce
- 1 žlico gorčice
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 4 žlice drobtin
Za solato:
- 2 žlici vinskega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
- 1 kumaro
- 4 paradižnike
- 1 pest rukole
- 100 g jogurta
Priprava
Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na olju. Peteršilj drobno sesekljajte in ga zmešajte s čebulo, jajcem, gorčico, paradižnikovo mezgo, drobtinami in mesom. Maso začinite s soljo in jo dobro pregnetite. S pomočjo dveh žlic oblikujte manjše polpete in jih z obeh strani rjavo popecite na vročem olju.
Zmešajte kis, olje, ščepec soli in poper. Oplaknite kumaro in paradižnike ter zelenjavo zrežite na majhne koščke. V skledi jih skupaj z rukolo zmešajte z delom marinade.
Solato porazdelite po kozarčkih, jogurt zmešajte s preostalo marinado in ga prelijte po solati. Postrezite s polpeti.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija