Torta za ljubitelje pomaranč...
Za 12 kosov potrebujete
- 240 g moke + moko za delovno površino
- 60 g sladkorja v prahu
- ščepec pecilnega praška
- 150 g masla + maslo za model
- 1 jajce
- sol
Za kremo:
- 600 g posnete skute
- 3 jajca
- 1 žličko vaniljevega ekstrakta
- 150 g pomarančne marmelade
In še:
- 120 g kremnega smetanovega namaza
- 1 žlico sladkorja v prahu
- 200 ml smetane
- kandirane rezine pomaranče
- sesekljani mandlji
- metini lističi za okrasitev
Priprava:
1 Iz moke, presejanega sladkorja, pecilnega praška, masla, jajca in soli zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Delovno površino potresite z moko in na njej okroglo razvaljajte testo. Namastite tortni model (premera 24 cm) in ga obložite s testom.
2 Zmešajte skuto, jajca, vaniljev ekstrakt in marmelado. Kremo porazdelite po testu in torto 40 do 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se malo ohladi, nato pa odstranite obod modla.
3 Stepite smetanov namaz, sladkor v prahu in ohlajeno smetano. Kremo razporedite po površini torte, jo okrasite z rezinami pomaranče in potresite z mandlji in metinimi lističi.