Okusna sladica, ki se ji je nemogoče upreti!
Za 16 kosov potrebujete:
Za testo:
- 3 jajca
- 80 g drobno mletega sladkorja
- 100 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 4 žlice olja
- maščobo in moko za model
Za kremo:
- 200 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 250 g skute
- 30 g + 3 žlice kokosove moke
- 3 pomaranče
Priprava:
1 Jajca penasto stepite s 3 žlicami vroče vode in sladkorjem. Počasi dodajte presejano moko s pecilnim praškom in na koncu olje.
2 Naoljite pekač z višjimi robovi, ga potresite z moko in vanj vlijte testo. 30 minut ga pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladi v pekaču.
3 Maslo zrežite na koščke, jih stepite s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem ter počasi dodajte skuto in 30 g kokosove moke. Olupite pomaranče in med ločevalno kožico izrežite fileje.
4 Pečen biskvit premažite s tretjino skutne kreme, jo pokrijte z 2/3 filejev pomaranče in jih premažite s preostalo kremo. Potresite s kokosovo moko in torto postavite v hladilnik, da se strdi. Zrežite jo na koščke in jih okrasite s preostalimi pomarančami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?