Polnjeno s prekajenim lososom.
Za 4 osebe potrebujete:
- 350 g zamrznjene listne špinače
- 8 jajc
- 75 g nastrgane gavde
- nastrgan muškatni orešček
- sol, poper
- 200 g svežega sira
- 200 g prekajenega lososa (tanke rezine)
- 2 žlički srednje ostre gorčice
Priprava:
1. Špinačo stresite v skledo in jo odtajajte. Nato jo dajte v cedilo, odcedite, ožemite in drobno sesekljajte.
2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
3. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake zmešajte s špinačo in sirom. Mešanico začinite z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Iz beljakov stepite trd sneg. Proti koncu stepanja mu dodajte še sol. Sneg previdno vmešajte v špinačno zmes.
4. Pekač obložite s papirjem za peko. Po njem razporedite špinačno maso in jo pogladite. Pecite jo približno 15 minut in nato počakajte, da se ohladi. Odstranite papir.
5. Pečeno maso položite na aluminijasto folijo in jo premažite s svežim sirom. Po njem razporedite rezine lososa in jih premažite z gorčico. Zvijte s pomočjo folije, zvitek trdno zavijte v aluminijasto folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Zvitek nato zrežite na 1–2 cm debele rezine. Zraven postrezite jogurtovo polivko z limono in solato.
Na osebo: približno 1590.98 kJ (380 kcal), beljakovine: 39 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 3 g.
Preberite tudi:
- Miti in resnice o zamrznjeni zelenjavi - je sploh zdrava?
- 10 najboljših živil za ženske
- Kako si lahko pomagate s hrano, če vam primanjkuje železa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?