Tudi postrvi so zelo okusne - še posebej z malce limone!
Za 4 osebe potrebujete:
• 4 postrvi, 2 žlici olivnega olja, sveže mleti poper, sol
• 2 žlički limonine lupinice
• 1 limono
Za prilogo:
• 4 v oblicah skuhane krompirje
• 2 žlici olivnega olja
• 1 žlico zeliščnega masla
• sveže mleti poper, sol
• 2 paradižnika
• 1 žličko ostrigove omake
Priprava:
1 Oplaknite postrvi, jih očistite, odrežite glave in ribe na obeh straneh večkrat
zarežite. Premažite jih z oljem, soljo in poprom in jih 5 do 8 minut z vsake strani
pecite na žaru.
2 Olupite skuhan krompir, ga premažite s polovico olja in ga zlato popecite
na žaru. Nato na žar položite globoko skledo z zeliščnim maslom, nanj stresite
krompir in ga pretlačite. Začinite ga s soljo in poprom.
3 Oplaknjene paradižnike zrežite na majhne koščke in jim primešajte preostalo olje in omako ostrig. Ribe porazdelite po krožnikih, jih potresite z limonovo lupinico in jih postrezite s krompirjem, paradižniki in limono.
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven