To je največja napaka, ki jo naredimo, ko zamrzujemo mleto meso!
Mleto meso je nepogreščjiv del številnih jedi - iz njega lahko pripravimo pleskavice, omake, nadeve, enolončnice ter druge dobrote.
Če tudi vi obožujete jedi iz mletega mesa, pa najbrž veste, kako zelo pomembno je pravilno hranjenje. Surovo mleto meso v hladilniku zdrži približno 2 dni, zato ga, v kolikor ga ne boste takoj uporabili, zamrznite.
Kako pravilno zamrzovati meso?
Ena največjih napak, ki jo lahko storite pri zamrzovanju mlete govedine, je, da jo postavite v zamrzovalnik, ki ne deluje dobro.
Da bi meso bilo ustrezno zamrznjeno in da bi preprečili širjenje potencialno škodljivih mikroorganizmov, mora zamrzovalnik neprekinjeno delovati pri -18°C.
Če niste prepričani, ali vaš zamrzovalnik deluje pravilno, preverite s termometrom.
Druga pogosta napaka pri zamrzovanju je, da ponovno zamrzujete že odmrznjeno meso.
Preden pospravite meso v zamrzovalnik, ga razdelite na manjše porcije, torej na količino, ki jo potrebujete za en obrok. Najslabše, kar lahko naredite, je, da odmrznete meso, vzamete majhen del, ostalo pa ponovno zamrznete.
Vsak kos mletega mesa zavijte v plastično in alu folijo, nato pa še v plastično vrečko. Označite datum, ko ste meso zamrznili. Strokovnjaki priporočajo, da mesa v hladilniku ne hranite dlje kot tri do štiri mesece.
Pri rokovanju s surovim mesom bodite vedno previdni in poskrbite za ustrezno higieno med kuhanjem.
- Preberite tudi: To je 10 najbolj zdravih živil za SRCE
Vir: punkufer.dnevnik.hr
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"