Na uredništvu Aktivni smo preizkusili sladice znanega chefa. Preverite naše iskreno mnenje.
Karim Merdjadi je nedvomno eden najbolj znanih kuharskih mojstrov pri nas. Njegova specialiteta so predvsem sladice, slaščičarskega mojstrstva pa se je med drugim učil tudi v Franciji.
Skupaj z ženo in hčerko je Karim v centru Ljubljane odprl sladki butik Atelier Karim, v katerem ponujajo najrazličnejše sladice. Na uredništvu Aktivni smo se odločili, da butik tudi sami obiščemo in se na lastni koži prepričamo, kakšne so v resnici njegove sladice.
Ker smo želeli resnično pristno izkušnjo, nismo nikogar iz butika obvestili, da pridemo. Ena od naših novinark se je odpravila v center mesta in skočila v butik tako, kakor vse ostale stranke. Preverite, kaj je zapisala.
Prvi vtis: urejen prostor in prijazno osebje
Že takoj, ko sem vstopila, sem bila prijetno presenečena nad prostorom. Je minimalističen, a zelo privlačen in urejen. Tudi izdelki so zelo lični in kar kličejo po tem, da jih preizkusimo.
View this post on Instagram
Ob vstopu me prijazno pozdravi Karimova soproga, Helena. Preseneti me njena toplina in takoj, ko spregovoriva nekaj besed, dobim občutek 'domačnosti'. Predstavi mi izdelke in mi pomaga pri izbiri.
Definitivno so največ moje pozornosti pritegnile monoporcijske tortice, za katere me že vnaprej opozori, da so globoko zamrznjene. To pomeni, da moramo pred uživanjem počakati približno 1 - 2 uri, da se odtalijo. Za tiste neučakane slaščičarna ponuja tudi brownije, makrone, piškote in torte 'na kos'.
K sreči se nam nikamor ne mudi, zato se odločim za 3 različne monoporcijske tortice:
- Snickers,
- Mango-pasjonka in
- Pistacija-malina.
Poleg tega vzamem še "Popcorn tarte" s kombinacijo karamele in pokovke.
So okusi res tako izjemni?
Ko izberem okuse, mi jih Helena pospravi v estetsko privlačno škatlo. Všeč mi je, da so izdelki pritrjeni tako, da se med transportom težje premikajo in tako morebitno uničijo.
Veselo vzamem izdelke, se zahvalim za prijaznost in pa odhitim v pisarno. Na uredništvu počakamo, da se tortice odtalijo, nato pa se lotimo okušanja.
Vse monoporcijske tortice so narejene po enakem principu: v notranjosti je krema intenzivnejšega okusa, okoli nje je mousse nežnejša krema, glazura pa je ponovno intenzivnejšega okusa. Na dnu se nahaja vanilijev biskvit.
V primeru tortice malina-pistacija je v sredici bila malinina krema, mousse z belo čokolado in pistacije, glazura z okusom pistacije ter vanilijev biskvit.
Mnenja na uredništvu so se razlikovala. Nekatere je najbolj prepričal okus snickers, drugi so bili navdušeni nad kombinacijo mango-pasjonka, tretji bi še enkrat izbrali malino s pistacijo. Vsekakor pa je jasno eno: vidi se, da ustvarjalci sladic dobro poznajo okuse in znajo ustvariti kombinacije, ki navdušujejo.
Edina sladica, ki ni nobenega prepričala, je bila "popcorn tarte". To pripisujemo predvsem dejstvu, da pokovka ni bila sveža in je zaradi tega bila že nekoliko 'gumijasta'.
Kaj pa cene?
Cena monoporcijskih tortic znaša 7,50 €. Za paket makronov, brownijev ali piškotov boste odšteli 12 €, cena večjih tort za 3 osebe pa je 20 €.
Sladice so že na pogled privlačne, tudi okusi ne razočarajo. Pika na i pa je nedvomno odprto osebje, ki s svojo toplino in prijaznostjo polepša dan.
Karimove specialitete se nam zdijo odlične za dni, ko želimo dodatno razvajati naše brbončice in si privoščiti sladice, ki niso vsakdanje. Ob pestri ponudbi smo prepričani, da lahko vsak najde izdelek, ki ga bo navdušil.
Morda bi vas zanimalo tudi:
Je hrana na naših policah sploh varna?
V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.
Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!
Pogovoru prisluhnite tukaj:
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del