Presna jagodna torta je res preprosta za izdelavo – kot večina presnih sladic.
Sestavine (za tortni obroč premera 22 cm):
Testo:
- 200 gramov lešnikov
- 100 gramov datljev
- 25 gramov kokosovega masla
- žlica vode
Krema:
- 250 gramov indijskih oreščkov
- 300 gramov jagod
- 4 žlice agavinega sirupa
- 100 gramov kokosovega masla
- žlica limoninega soka
Priprava
Lešnike, datlje in indijske oreščke čez noč namočimo v vodi. Zjutraj odcedimo, lešnike in indijske oreščke pa obrišemo s papirnato brisačo. Najprej zmeljemo lešnike in jih odstranimo iz posode. Nato v multripraktiku zmeljemo datlje in stopljeno kokosovo maslo v pasto in jim dodamo zmlete lešnike. V tortni model natresemo malo mletih lešnikov, nato pa nanje stresemo nastalo mešanico in jo s pritiskanjem z ravnim dnom kozarca poravnamo.
V multipraktiku na zelo fino zmeljemo indijske oreščke. Dodamo očiščene jagode, agavin sirup, stopljeno kokosovo maslo in limonin sok. Vse skupaj zelo dobro zmeljemo in zmešamo tako, da nastane krema. Kremo zlijemo v tortni model in jo zravnamo. Tortni model postavimo vsaj za 5 ur v hladilnik, da se krema utrdi. Na koncu tortico po želji okrasimo z narezanimi jagodami.
Recept je prispeval Danilo - avtor bloga Easy recepti.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?