Juha je vedno odlična predjed!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 puranji perutnici
- 250 g piščančje drobovine (jetra, srce)
- sol
- 1 čebulo
- 2 lovorjeva lista
- 5 pimentovih zrn
- 5 poprovih zrn
- 1 korenček
- 100 g sladkornega graha
- 200 g brokolija
- krebuljico
Za fritate:
- 100 g svežih kopriv
- 2 jajci
- 60 g moke
- 25 g masla
Priprava:
1 Očistite perutnici in drobovino, vse skupaj oplaknite, dajte v lonec in prelijte z vodo. To solite, dodajte obročke čebule in vodo zavrite. Temperaturo nato znižajte in pustite, da juha na nizki temperaturi lahno vre 80 minut. Med vretjem odstranjujte peno.
2 V tem času pripravite fritate. Koprivo oplaknite, jo odcedite in zrežite na trakove. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v trd sneg. Rumenjakom primešajte moko, koprive, sol in poper ter na koncu še sneg beljakov.
3 Masi za fritate primešajte še stopljeno maslo, jo prelijte v majhen pravokotni model in jo 5 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
4 Meso vzemite iz juhe in ga zrežite na majhne kocke. Juho precedite, če želite, zelenjavo zrežite na majhne kose in jih ponovno stresite v juho. Malce jo še pokuhajte, dodajte meso in jo začinite s soljo in poprom. Pečeno maso za fritate zrežite na rezine, jih porazdelite po krožnikih in čeznjo prelijte juho. Okrasite s krebuljico.