Očarajte goste s prvovrstno puranjo pečenko.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kg puranjih prsi
- sol, poper
- 2 žlici olivnega olja
- po 1 rdeča, rumena in zelena paprika
- 2 čebuli
- 3 stroke česna
- 3 vejice rožmarina
- 2 žlici črnih oliv
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 150 ml suhega belega vina
- 400 ml juhe
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Meso začinite in ga v pekaču na vročem olju z vseh strani opecite. Pripravite zelenjavo. Papriko zrežite na trakove, čebulo na kolute in česen na tanke rezine. Rožmarin oplaknite in osušite.
Meso vzemite iz pekača. Na maščobi, ki ostane v pekaču, popecite papriko, čebulo, olive, česen in rožmarin. Vso zelenjavo odstranite iz pekača. V pekaču nato na kratko popražite paradižnikovo mezgo in jo zalijte z vinom.
Prilijte juho, dodajte meso in ga v pečici dušite 30 minut. Nato dodajte popraženo zelenjavno mešanico in dušite še od 30 do 40 minut. Omako po potrebi zgostite.
Čas priprave: približno 1 ura 45 minut.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 62 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl