Puranje meso je enako slastno kot piščančje...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g mletega puranjega mesa
- 4 jajca
- 30 ml smetane
- 1 žlico dijonske gorčice
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 žlice drobtin + drobtine za paniranje
- 4 žlice moke
- olje za cvrenje
Za solato:
- 200 g mešane solate
- 200 g češnjevih paradižnikov
- ½ kumare
- 1 šop redkvic
- 2 žlici olivnega olja
- 4 žlice majoneze
- 1 žlico dijonske gorčice
- 1 žlico limonovega soka
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Mletemu mesu primešajte 2 jajci, smetano, dijonsko gorčico, sol in poper. Dodajte še drobtine in moko. Iz mase oblikujte svaljke in jih povaljajte v stepenem jajcu in drobtinah in jih zlato ocvrite v olju.
2 Očiščeni solati primešajte prepolovljene paradižnike, kolesca kumare in rezine redkvic in jo prelijte s polivko iz olivnega olja, majoneze, dijonske gorčice, limonovega soka in peteršilja.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem