Puran v sendviču je vedno dobra izbira...
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g rdečega zelja
- morsko sol in sveže mleti črni poper
- 100 g grškega jogurta
- 1 žlico sesekljanega drobnjaka
- 200 g puranih prsi
- olje
- 100 g korenja
- 12 rezin polnozrnatega kruha
- pest solatnih listov
Priprava:
1 Zelju odstranite zunanje liste in odstranite trdi kocen. Nato ga drobno nastrgajte in začinite s soljo in poprom. Zelje zmečkajte med prsti, da se zmehča in izloči odvečno tekočino. Primešajte jogurt in drobnjak ter zelje postavite stran.
2 Puranje prsi zrežite na rezine in jih začinite s soljo in poprom. V kozici segrejte malo olja in na njem na srednji temperaturi popecite meso. Po peki naj se ohladi. Olupljeno korenje drobno nastrgajte. Rezine toasta popecite.
3 Zelje razporedite po 4 rezinah kruha. Nato sledi meso, korenje in solatni listi. Zaključite z drugimi štirimi rezinami kruha. Vsak sendvič po diagonali prepolovite in spnite z zobotrebci. Takoj postrezite.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem