Poskusite, ne bo vam žal!
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 žemljice
- 6 žlic mleka
- 800 g telečjega ramsteka
- 200 g buče
- 200 g prekajene svinjine
- 1 rdečo papriko
- 1 šop zelenega peteršilja
- 1 vejico pehtrana
- 3 žlice bučnih semen
- 3 jajca
- sol, sveže mleti poper
- 1 žličko mlete kumine
- 2 žlici masla
- 2 žlici moke
Priprava:
1 Žemlje zrežite na majhne kocke in jih namočite v mleku. Meso očistite, ga oplaknite in vanj zarežite globok žep.
2 Meso buče in svinjino zrežite na majhne kocke. Očistite papriko in jo zrežite na majhne koščke. Oplaknjen peteršilj in pehtran drobno sesekljajte.
3 Namočenim žemljam dodajte kocke buč, svinjine in papriko, zelišča, bučna semena in jajca. S pripravljenim nadevom napolnite žep in ga spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo, poprom in kumino ter ga položite v pekač. Dodajte maslo, prilijte malo vode in meso 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Med peko meso večkrat oblijte z nastajajočo omako in vodo.
4 Meso vzemite iz pečice. Omako zlijte v kozico, jo pokuhajte, dokler ne ostane samo maščoba, jo potresite z moko in jo malce podušite. Nato dodajte malo vode in pokuhajte omako. Meso zrežite na rezine in jih postrezite s pripravljeno omako.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?