Predlog za okusno kosilo ali večerjo ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 večje bučke
- sol
- olivno olje
- 1 večjo čebulo
- 3 stroke česna
- 1 rdečo papriko
- 1 rumeno papriko
- 250 g olupljenih kozic
- strt poper
- 1 vejico rožmarina
- 3 vejice timijana
- 60 g nastrganega parmezana
- češnjeve paradižnike za okrasitev
Priprava:
1 Oplaknite bučke in dve po dolgem zrežite na tanke rezine. Začinite jih s soljo in pustite, da izločijo vodo. Nato jih osušite s papirnato brisačo. Z obeh strani jih popecite v naoljeni ponvi.
2 Olupite in sesekljajte čebulo in česen. Zadnjo bučko in očiščeni papriki zrežite na kocke.
3 V ponvi segrejte malo olja in na njem popecite kozice. Nato jih vzemite ven in v isti ponvi popražite čebulo in česen. Dodajte kocke bučk in papriki. Mešanico začinite s soljo, poprom in sesekljanimi zelišči in jo malce podušite.
4 Mešanico in kozice razporedite po rezinah bučk in jih zvijte. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Potresite s sirom, okrasite s polovičkami paradižnikov in jih 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Fotografija: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?