Lešnik in čokolada sta najboljši par! To potrjuje tudi božansko kremasto pevico, ki vas bo navdušilo s polnim okusom.
Sestavine:
Za biskvit:
- 8 beljakov
- 300 g mletih lešnikov
- 200 g sladkorja
Za kremo:
- 6 rumenjakov
- 2 vrečki praška za čokoladni puding
- 600 ml mleka
- 100 g sladkorja
- 250 g masla ali margarine
Za posip:
- 1 skodelica sesekljanih lešnikov
Postopek:
1. Najprej pripravite en biskvit. V posodi polovico beljakov stepite v sneg, nato pa mu počasi in nežno vmešajte polovico sladkorja, na koncu pa še polovico lešnikov.
2. Zmes prelijte v pekač, obložen s peki papirjem in ga pecite 20 minut pri temperaturi 180°C.
3. Po enakem postopku specite še drugi biskvit (iz zgoraj navedenih sestavin torej pripravite dva enako velika biskvita).
4. Čas je za pripravo kreme. Rumenjake in sladkor dobro premešajte, da dobite penasto zmes, nato pa ji prilijte še 10 žlic hladnega mleka. Na koncu vmešajte še prašek za puding.
5. Preostanek mleka zavrite in mu primešajte rumenjakovo mešico. Med stalnim mešanjem kuhajte približno 2 minuti, da dobite gosto zmes. Pokrijte jo s prozorno folijo in odstavite, da se ohladi.
6. Maslu primešajte ohlajeno kremo.
7. Enega od biskvitov postavite v pekač, v katerem se je ta pekel. Nanj namažite polovico kreme. Čez previdno položite drugi biskvit, ki ga nato ponovno premažite s preostankom kreme. Po pecivu potresite sesekljane lešnike in vse skupaj postavite v hladilnik za vsaj 4 ure.
8. Dobro ohlajeno pecivo narežite na kocke in postrezite.
- Preberite tudi: Stavimo, da ste BROKOLI do sedaj pripravljali narobe!