Kot nalašč za kosilo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 majhno glavo ohrovta
 - sol
 - 250 g ploščatih testenin
 - 150 g kuhanega prekajenega mesa
 - 40 g parmezana
 - 200 ml kisle smetane
 - 3 jajca
 - sveže mleti poper
 - 50 g masla
 - drobtine za model
 
Priprava:
1. Ohrovt razdelite na posamezne liste, jih operite in dajte v vrelo slano vodo. Kuhajte jih 5 minut. Po kuhanju liste odcedite in jih oplaknite pod hladno vodo. Najprej naj se odcedijo, nato pa jih zrežite na široke trakove.
2. Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Prekajeno meso zrežite na majhne kocke. Nastrgajte parmezan in mu primešajte kislo smetano in jajca. Mešanico začinite s soljo in poprom.
3. Namastite model in ga potresite z drobtinami. Ohrovtu primešajte testenine, meso in kremno mešanico. Vse skupaj stresite v model, pogladite površino in narastke 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia