Vsi sladkosnedi, ki se težko odpoveste kosu torte, pa kljub temu želite jesti zdravo in uravnoteženo prehrano, preizkusite bolj zdravo različico kremne torte.
Namesto, da se povsem odpoveste hrani, ki jo imate radi, po spletu pobrskajte za zdravimi približki. Včasih morate zamenjati le nekaj sestavin in sladico si lahko privoščite povsem brez slabe vesti.
Za odlično kremno torto potrebujete:
Za biskvit:
- 1 ½ skodelice mandljev
- 1 ½ skodelice ovsenih kosmičev
- 12 narezanih datljev
- 2 čajni žlici ovsene moke
- stopljenega kokosovega olja
- ščep soli
Za nadev:
- 2 skodelici skute
- 2 jajci
- 2 žlici kremnega sira
- ½ skodelice sladkorja (lahko manj ali nič)
- ½ čajne žlice vanilje
- 2 čajni žlici naribanega ingverja
Najprej pripravite nekakšen biskvit, v katerega boste vlili nadev. Mandlje, ovsene kosmiče in sol stresite v blender in dobro premešajte, da dobite grobo maso. Dodajte datlje in moko ter ponovite postopek. Na koncu dodajte kokosovo olje.
Maso razporedite po pekaču, pri čemer si pomagajte z rokami. Naredite robove, da bo »biskvit« tvoril nekakšno posodo za nadev.
Postavite v pečico na 350 stopinj za 10 minut.
Medtem pripravite nadev. Vse sestavine zmešajte skupaj v zelo tekočo zmes. Vlijte jo v biskvit in ponovno postavite v pečico, tokrat za 40 minut.
Vzemite iz pečice in počakajte, da se torta ohladi. Potresite z jagodičjem in postrezite še svežo. Dober tek!
- Preberite še: Kelp: Kaj je in kako vam lahko pomaga pri izgubi kilogramov (+ uravnavanju hormonov)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?