Ne gre brez nje ... Čokolade. Tokrat se sladkamo z belo čokolado.
Za 10 kosov potrebujete:
- 500 g mesa buče
- 2 jajci
- 2 žlici olja
- 200 g drobno mletega trsnega sladkorja
- 300 g moke
- 1 žlico začimb za medenjake
- 1 žličko pecilnega praška
- ščepec soli
- maslo in moko za model
- 150 g bele kuverture
- 40 g bučnih semen
Priprava:
Meso buče zrežite na koščke, jih stresite v kozico, zalijte z malo vode in dušite do mehkega. Odlijte odvečno tekočino, meso buče pretlačite s paličnim mešalnikom in počakajte, da se ohladi.
Jajci stepite z oljem in sladkorjem. Moko, začimbe, pecilni prašek in sol presejte. Jajčni peni primešajte pretlačeno bučo in mešanico z moko.
Namastite tortni model in ga potresite z moko. Vanj vlijte testo in ga 40 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pečeno testo naj se po peki ohladi.
Belo kuverturo stopite, bučna semena pa popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Biskvit premažite s stopljeno kuverturo in jo potresite z bučnimi semeni. Počakajte, da se obliv strdi.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem