Bučke so odlična zelenjava za poletne dni, zato si jih le privoščite za kosilo ali lahko večerjo!
Sestavine (za 4 osebe, kot priloga):
- 2 lista vlečenega testa
- 2–3 bučke
- 20 dag skute
- 2 stroka česna
- sol
- bučna semena
- laneno seme
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo narezane bučke. Dodamo strt česen in pražimo še minuto ali dve, nato pa solimo in odstavimo, da se malo ohladi. S paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko zmes, ki ji dodamo skuto in jo namažemo na vlečeno testo.
Testo zavijemo v namaščeno aluminijasto folijo in kuhamo v slanem kropu približno 35 minut. Kuhane štruklje malo ohladimo, nato pa razrežemo in povaljamo v lanenem semenu.
Malo bučke prihranimo, jo narežemo na tanke trakove in ocvremo v vročem olju. Štruklje postrežemo z bučnimi trakovi in bučnimi semeni.
Recept je prispevala Anja – avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara; v reviji Lisa
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem