Pečeni v slojih in s slastnim čokoladnim ovojem.
Za 24 kosov potrebujete:
- 3 jajca
- 125 g zmehčanega masla
- 120 g sladkorja
- 3 zavitka vaniljevega sladkorja
- 80 g moke
- 40 g jedilnega škroba
- sol
- 6 žlic mandljevega ali pomarančnega likerja
- 350 g temne kuverture
- 2 žlici po dolgem prepolovljenih mandljev (brez kože)
- 2 žlici grobo sesekljanih pistacij
- približno 2 žlici suhih brusnic
Priprava:
1. Pečico segrejte na najvišjo temperaturo. Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto zmešajte s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Drugega za drugim dodajte rumenjake. Moko zmešajte s škrobom, ju presejte in primešajte masleni kremi. Beljakom dodajte 1 ščepec soli in iz njih stepite trd sneg. Primešajte ga testu.
2. Po dnu tortnega modela (premera 26 cm) premažite približno 5 žlic testa in ga pecite 1 do 2 minuti, da se obarva svetlo rjavo. Pečeno plast premažite z naslednjimi 5 žlicami testa in specite tudi tega. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa. Pečeno testo naj se nato ohladi.
3. Kolač večkrat prebodite z lesenim nabodalom. Nakapajte ga z likerjem in ga zrežite na 24 vogalčkov. Kuverturo grobo sesekljajte in jo med mešanjem stopite nad toplo vodno kopeljo. Z njo prelijte vogalčke in počakajte, da kuvertura steče navzdol. Vogalčke nato potresite z mandlji, pistacijami in brusnicami. Počakajte, da se obliv strdi.
Čas priprave: 1 ura in 30 minut.
Na kos: približno 180 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 17 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?