RECEPT: Čokoladni vogalčki

20. 3. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
RECEPT: Čokoladni vogalčki (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Pečeni v slojih in s slastnim čokoladnim ovojem.

Za 24 kosov potrebujete:
  • 3 jajca 
  • 125 g zmehčanega masla
  • 120 g sladkorja
  • 3 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 80 g moke
  • 40 g jedilnega škroba
  • sol
  • 6 žlic mandljevega ali pomarančnega likerja
  • 350 g temne kuverture
  • 2 žlici po dolgem prepolovljenih mandljev (brez kože)
  • 2 žlici grobo sesekljanih pistacij
  • približno 2 žlici suhih brusnic
Priprava:

1. Pečico segrejte na najvišjo temperaturo. Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto zmešajte s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Drugega za drugim dodajte rumenjake. Moko zmešajte s škrobom, ju presejte in primešajte masleni kremi. Beljakom dodajte 1 ščepec soli in iz njih stepite trd sneg. Primešajte ga testu.

2. Po dnu tortnega modela (premera 26 cm) premažite približno 5 žlic testa in ga pecite 1 do 2 minuti, da se obarva svetlo rjavo. Pečeno plast premažite z naslednjimi 5 žlicami testa in specite tudi tega. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa. Pečeno testo naj se nato ohladi.

Najprepoznavnejši simbol neokrnjene gorske narave in ljubezni do gora

3. Kolač večkrat prebodite z lesenim nabodalom. Nakapajte ga z likerjem in ga zrežite na 24 vogalčkov. Kuverturo grobo sesekljajte in jo med mešanjem stopite nad toplo vodno kopeljo. Z njo prelijte vogalčke in počakajte, da kuvertura steče navzdol. Vogalčke nato potresite z mandlji, pistacijami in brusnicami. Počakajte, da se obliv strdi.

Čas priprave: 1 ura in 30 minut.
Na kos: približno 180 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 17 g.