Slatno zelje, polno vitaminov, se odlično poda tudi k ribi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 šalotke
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 500 g kislega zelja
- 200 ml belega vina
- 2 lovorjeva lista
- 4 brinove jagode
- pol žličke mlete kumine
- malce sladkorja
- 200 g mesa buče
- 150 g prekajene slanine (kocke)
- 600 g filetov postrvi (brez kože)
- sol, poper
- 4 žlice bučnega olja
Priprava:
1. Olupite šalotke in česen ter jih zrežite na drobne kocke. V kozici jih nato stekleno popražite na 1 žlici masla. Dodajte kislo zelje, belo vino, začimbe in sladkor. Bučo drobno nastrgajte, jo primešajte zelju in v pokriti posodi ter na srednji temperaturi vse skupaj pustite lahno vreti približno 15 minut.
2. Kocke slanine razpustite v ponvi in jih nato odcedite na papirnati brisači.
3. Filete oplaknite in jih osušite. Na maščobi, ki je ostala od slanine, segrejte še 1 žlico masla. Na njem filete z vsake strani pecite 2 do 3 minute. V tem času kozico odkrijte in pokuhajte tekočino zelja. Odstranite lovorjev list in zelje začinite. Začinite tudi ribo. Zelje porazdelite po krožnikih in ga nakapajte z bučnim oljem. Nanj položite ribo, jo potresite s kockami slanine in jed po želji še okrasite. Zraven se poda krompir.
Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 7 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?