Slatno zelje, polno vitaminov, se odlično poda tudi k ribi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 šalotke
 - 2 stroka česna
 - 2 žlici masla
 - 500 g kislega zelja
 - 200 ml belega vina
 - 2 lovorjeva lista
 - 4 brinove jagode
 - pol žličke mlete kumine
 - malce sladkorja
 - 200 g mesa buče
 - 150 g prekajene slanine (kocke)
 - 600 g filetov postrvi (brez kože)
 - sol, poper
 - 4 žlice bučnega olja
 
Priprava:
1. Olupite šalotke in česen ter jih zrežite na drobne kocke. V kozici jih nato stekleno popražite na 1 žlici masla. Dodajte kislo zelje, belo vino, začimbe in sladkor. Bučo drobno nastrgajte, jo primešajte zelju in v pokriti posodi ter na srednji temperaturi vse skupaj pustite lahno vreti približno 15 minut.
2. Kocke slanine razpustite v ponvi in jih nato odcedite na papirnati brisači.
3. Filete oplaknite in jih osušite. Na maščobi, ki je ostala od slanine, segrejte še 1 žlico masla. Na njem filete z vsake strani pecite 2 do 3 minute. V tem času kozico odkrijte in pokuhajte tekočino zelja. Odstranite lovorjev list in zelje začinite. Začinite tudi ribo. Zelje porazdelite po krožnikih in ga nakapajte z bučnim oljem. Nanj položite ribo, jo potresite s kockami slanine in jed po želji še okrasite. Zraven se poda krompir.
Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 7 g.