RECEPT: Fina postrv - postrežena na buči in kislem zelju

2. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Fina postrv - postrežena na buči in kislem zelju (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Slatno zelje, polno vitaminov, se odlično poda tudi k ribi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 500 g kislega zelja
  • 200 ml belega vina
  • 2 lovorjeva lista
  • 4 brinove jagode
  • pol žličke mlete kumine
  • malce sladkorja
  • 200 g mesa buče
  • 150 g prekajene slanine (kocke)
  • 600 g filetov postrvi (brez kože) 
  • sol, poper
  • 4 žlice bučnega olja
Priprava:

1. Olupite šalotke in česen ter jih zrežite na drobne kocke. V kozici jih nato stekleno popražite na 1 žlici masla. Dodajte kislo zelje, belo vino, začimbe in sladkor. Bučo drobno nastrgajte, jo primešajte zelju in v pokriti posodi ter na srednji temperaturi vse skupaj pustite lahno vreti približno 15 minut.

2. Kocke slanine razpustite v ponvi in jih nato odcedite na papirnati brisači.

3. Filete oplaknite in jih osušite. Na maščobi, ki je ostala od slanine, segrejte še 1 žlico masla. Na njem filete z vsake strani pecite 2 do 3 minute. V tem času kozico odkrijte in pokuhajte tekočino zelja. Odstranite lovorjev list in zelje začinite. Začinite tudi ribo. Zelje porazdelite po krožnikih in ga nakapajte z bučnim oljem. Nanj položite ribo, jo potresite s kockami slanine in jed po želji še okrasite. Zraven se poda krompir.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 7 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?