Kislo zelje se sreča s papriko in filejem.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 1 rdečo papriko
- 600 g svinjskega fileja
- 1 žlico masla
- 1 žlico olja
- po 1 žličko mlete ostre in sladke paprike
- 250 ml juhe
- 400 g kislega zelja
- sol, poper
- pol šopka drobnjaka
- 100 g kisle smetane
Priprava:
1. Čebulo olupite in jo zrežite na tanke paličice. Očistite papriko in jo prav tako zrežite na tanke trakove. Meso oplaknite, ga otrite do suhega in zrežite na majhne kocke.
2. V večji kozici segrejte maslo in olje. Na maščobi v 2 porcijah popecite meso in ga nato vzemite iz kozice. Na maščobi nato popražite čebulo in papriko. Oprašite z obema vrstama paprik in vse skupaj malce popražite.
3. Prilijte juho. Dodajte še odcejeno zelje. Nato primešajte meso in ga začinite. Kozico pokrijte in sestavine na srednji temperaturi dušite 5 minut.
4. Drobnjak oplaknite, ga otrite do suhega in ga zrežite na rolice. Golaž začinite, ga postrezite v skodelicah in ga po potrebi potresite še s poprom. Okrasite s sesekljanim drobnjakom.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 270 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 3 g.