Jagode so eden močnejših antioksidantov, vsebujejo ogromno vitaminov C in A, da o kalciju, magneziju, kaliju – in še bi lahko naštevali – sploh ne govorimo.
Za 6 kozarcev potrebujete:
- 600 g jagod
- 4 limone
- 4 limete
- 150–200 ml jagodnega sirupa
- 4 vejice mete
- ledene kocke
- 400 ml gazirane mineralne vode
Priprava:
1. Jagode operite, jih očistite in jih zrežite na majhne kocke. Plitev krožnik obložite z aluminijasto folijo. Nanjo položite jagodne kocke in jih za približno 1 uro postavite v zamrzovalnik.
2. Iztisnite limone in limete. Sok zmešajte z jagodnim sirupom. Meto oplaknite, jo otresite do suhega in jo drobno sesekljajte. Nekaj vejic prihranite za končno okrasitev.
3. Zamrznjene kocke jagod stresite v posodo za bovlo. Primešajte strte ledene kocke in meto. Prelijte s sirupno mešanico in dobro ohlajeno mineralno vodo. Okrasite s preostalo meto.
Čas priprave: približno 25 minut + hlajenje 1 ura.
Na kozarec: približno 100 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 1 g, ogljikovi hidrati: 21 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem