Brusnice poskrbijo za trpko noto.
Za 4 osebe potrebujete:
- 750 g krompirja, ki se delno razkuha
- po 1 rdečo in 1 zeleno papriko
- 1 kg kislega zelja
- 40 g orehovih jedrc
- 100 g suhih brusnic
- 1 čebulo
- 1 žlico olja
- sol
- po 2 žlički mlete sladke paprike in čilija
- 2 žlički posušenega majarona
- 200 g smetane za kuhanje
- 200 g kisle smetane
- 2 žlički moke
- 2 jajci
- 50 g nastrganega edamca
Priprava:
1. Krompir olupite, ga operite in zrežite na tanke rezine. Približno 10 minut jih kuhajte v slani vodi. Vodo po kuhanju odlijte in počakajte, da para izpari. Očistite papriki in ju zrežite na koščke. Kislemu zelju iztisnite tekočino. Orehe sesekljajte in jih na hitro popražite. Nato jih zmešajte s kislim zeljem, papriko in brusnicami.
2. Olupljeno čebulo zrežite na kocke. V ponvi segrejte olje in na njem steklasto popražite čebulo. Dodajte mleto papriko in čili ter tudi majaron. Prilijte smetano za kuhanje. Vse skupaj zavrite in ponev odstavite. Posebej zmešajte kislo smetano, moko in jajca ter mešanico dodajte smetani.
3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite model za narastke. Vanj porazdelite polovico krompirja in kislo zelje in prelijte z 2/3 jajčne smetane. Po njej razporedite še preostanek krompirja in ga prelijte s preostankom jajčne smetane. Narastek potresite s sirom in ga pecite 30 do 40 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.
Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 63 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?