Losos z zdravimi maščobami.
Za 4 osebe potrebujete:
- 100 g sezama
- 600 g filetov lososa
- sol, sveže mleti poper
- 40 g moke
- 2 jajci
- 60 ml olivnega olja
Za omako Béarnaise:
- 120 g masla
- 4 rumenjake
- 50 ml belega vina
- 50 ml belega vinskega kisa
- vejico pehtrana
- 1 žličko sladkorja
- ½ limone
- nekaj kapljic tabaska
Priprava:
Sezam popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Lososove filete očistite, jih oplaknite in osušite. Nato jih začinite s soljo in poprom. Povaljajte jih v moki, stepenih jajcih in v sezamu.
V ponvi segrejte olje in na njem rjavo zapecite lososa z obeh strani. Nato filete zložite v pekač in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
V kozici stopite maslo. Rumenjake dajte v skledo in dodajte kis in vino. Skledo postavite nad vročo vodno kopel in začnite stepati sestavine. Takoj ko se začne mešanica peniti, počasi dodajte stopljeno maslo in stepajte, dokler se omaka ne zgosti.
Nato dodajte sesekljan pehtran in omako začinite s soljo, poprom, sladkorjem, limonovim sokom in tabaskom. Lososa postrezite z omako in kuhanim krompirjem z drobnjakom.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem