Odlična hitro pripravljena malica. Če jih ne boste postregli takoj, jih zavijte v folijo za živila in jih shranite v hladilniku. Pridejo prav tudi zjutraj, ko se mudi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 75 g polnozrnate pšenične moke
- 200 ml mleka
- 2 jajci
- 1 žlico olja
- sol
- 4 žličke masla
- ½ kumare
- 4–6 redkvic
- 50 g rukole
- 2 vejici koprca
- 100 g svežega sira
- 8 rezin dimljenega lososa (po 30 g)
Priprava:
Moko, mleko, jajci, olje in ščepec soli zmešajte v gladko testo in ga pustite počivati približno 30 minut.
V teflonski ponvi segrejte po 1 žličko masla in na njem na srednji temperaturi specite čim tanjše palačinke. Pečene palačinke naj se nato ohladijo.
Očistite kumaro in redkvice ter jih zrežite na tanke rezine. Oplaknite rukolo in koper ter ju otresite do suhega. Koper natrgajte na zastavice. Vsako palačinko premažite s približno eno žlico svežega sira.
Nato vsako obložite z 2 rezinama dimljenega lososa, rezinami kumare in redkvic in pa tudi s koprom in rukolo.
Palačinke previdno zvijte, jih enkrat prepolovite in jih postrezite. Če jih ne boste postregli takoj, jih zavijte v folijo za živila in jih shranite v hladilniku.
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati 17 g.
Preberite še: Ribja palčka ni riba! Poglejte si, koliko rib v resnici vsebuje.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?