Kislo zelje na pici? Zakaj pa ne.
Za 4 osebe potrebujete:
- 20 g suhih gob
- 1 čebulo
- 1 klobaso s papriko
- olje za cvrenje
- 3 žlice olja
- 2 žlički kumine
- 400 g kislega zelja
- sladkor
- 1 strok česna
- 100 g kisle smetane
- sol
- 1 zvitek testa za pico
Priprava:
Gobe namočite v hladni vodi. Čebulo olupite in sesekljajte. Klobaso zrežite na tanka kolesca.
V kozici segrejte olje in na njem popražite čebulo in kumino. Dodajte klobaso z ožetimi gobami in vse skupaj malce popecite. Dodajte zelje in ga dušite 10 minut. Če želite, dodajte še malo soli.
Česen olupite in ga strite. Smetano začinite s soljo in česnom. Testo za pico premažite s smetano in po njej razporedite zelje. Pico 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?