Pečene z žajbljem in polnjene s sirom feta.
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g krompirja v oblicah (en dan starega)
- 6 žlic olja
- sladkor
- čilijeve kosmiče
- 4 fileje piščančjih prsi (s kožo, po 160 g)
- 4 za prst debele trakove sira feta
- sol, poper
- 12 žajbljevih lističev
- 1 čebulo
- 2 žlici masla
- 400 g pasiranih paradižnikov (tetrapak)
Priprava:
1. Krompir olupite, ga zrežite na kocke in jih 10 do 15 minut pecite na 3 žlicah olja, da se obarvajo zlatorumeno.
2. Fileje oplaknite in v vsakega po dolgem zarežite žep. Vanje denite trakove sira in odprtine spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom. Približno 15 minut jih pecite na 3 žlicah olja. Med peko jih večkrat obrnite. Po približno 10 minutah dodajte žajbelj in ga popecite zraven.
3. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jih stekleno popražite na maslu. Dodajte paradižnike in jih pustite lahno vreti približno 10 minut. Začinite jih s soljo, poprom, sladkorjem in čilijem.
4. Krompir začinite. Žajbelj odcedite. Piščančje fileje potresite z grobim poprom. Zraven tekne brstični ohrovt s stročjim fižolom.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 445 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 26 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?