Recept: Veganske palačinke v 15 minutah

15. 10. 2017
Deli
Recept: Veganske palačinke v 15 minutah (foto: Profimedia)
Profimedia

Skoraj vse palačinke, mafini in druge slaščice, ki jih naročite v kavarni, vsebujejo mleko in jajca. Ta recept pa je primeren tudi za vegane, saj smo zamenjali sestavine.

Z malce drugačnimi sestavinami, si boste prihranili težek občutek v trebuhu, ki ga imate po kupu palačink. Vseeno pa boste ostali siti in potešili žejo po prigrizkih. Potrebujete le 15 minut.

Če boste imeli mase preveč, jo lahko shranite v hladilniku in palačinke pripravite še naslednji dan.

Kaj potrebujete?

Mokre sestavine:

  • 2 skodelici sojinega mleka
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa
  • 1 čajna žlička kokosovega olja

Suhe sestavine:

  • ½ čajne žličke vanilije
  • 1 skodelica bele pšenične moke
  • 1 odmerek beljakovin v prahu (rastlinskega izvora)
  • ½ čajne žličke pecilnega praška
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ½ čajne žličke organskega sladkorja
  • 2 čajni žlički chia semen
  • ščep soli

palačinke

Dodatki za v palačinke: Sveže sadje, med, temna čokolada, oreščki, marmelada oziroma vse, kar imate radi.

Zmešajte sojino mleko in jabolčni kis. Za nekaj trenutkov pustite mešanico počivati in medtem v drugo posodo pripravite suhe sestavine.

palačinke

V mešanico kisa in mleka dodajte olje ter vanilijo. Potem mokre sestavine stresite k suhim in dobro premešajte.

V segreto ponev vlijte maso in pripravite slastne palačinke. Postrezite jih z dodatki po svojem okusu.

Dober tek!

Preberite tudi: 

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?