Skoraj vse palačinke, mafini in druge slaščice, ki jih naročite v kavarni, vsebujejo mleko in jajca. Ta recept pa je primeren tudi za vegane, saj smo zamenjali sestavine.
Z malce drugačnimi sestavinami, si boste prihranili težek občutek v trebuhu, ki ga imate po kupu palačink. Vseeno pa boste ostali siti in potešili žejo po prigrizkih. Potrebujete le 15 minut.
Če boste imeli mase preveč, jo lahko shranite v hladilniku in palačinke pripravite še naslednji dan.
Kaj potrebujete?
Mokre sestavine:
- 2 skodelici sojinega mleka
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
- 1 čajna žlička kokosovega olja
Suhe sestavine:
- ½ čajne žličke vanilije
- 1 skodelica bele pšenične moke
- 1 odmerek beljakovin v prahu (rastlinskega izvora)
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke mletega cimeta
- ½ čajne žličke organskega sladkorja
- 2 čajni žlički chia semen
- ščep soli
Dodatki za v palačinke: Sveže sadje, med, temna čokolada, oreščki, marmelada oziroma vse, kar imate radi.
Zmešajte sojino mleko in jabolčni kis. Za nekaj trenutkov pustite mešanico počivati in medtem v drugo posodo pripravite suhe sestavine.
V mešanico kisa in mleka dodajte olje ter vanilijo. Potem mokre sestavine stresite k suhim in dobro premešajte.
V segreto ponev vlijte maso in pripravite slastne palačinke. Postrezite jih z dodatki po svojem okusu.
Dober tek!
Preberite tudi:
- RECEPT: Avokadova torta s hruškami
- Ideje za zajtrk, ki ne zahtevajo nobenih kuharskih sposobnosti
- Odličen kostanjev kruh
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?