Recept za malo drugačno praznično sladico: Panakota z belo čokolado in penino

27. 12. 2020
Deli
Recept za malo drugačno praznično sladico: Panakota z belo čokolado in penino (foto: Mu promocijsko gradivo)
Mu promocijsko gradivo

Letos pa malo drugače - za vas imamo prav posebno sladico, ki bo navdušila tudi izbirčne goste!

Ste že kdaj pripravili sladico s penino? Tokrat ne bo v kozarcu, ampak ena od sestavin ...

Panakota z belo čokolado in penino

Sestavine za 6 kozarčkov:

  • 5 dl sladke smetane Mu Cuisine
  • 4 dl muškatne penine
  • 10 lističev želatine
  • 100 g bele čokolade
  • vanilijeva pasta
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • jedilni biseri
  • jagode
  • vetrci

Žele iz penine:

5 lističev želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Pol dl penine segrejemo do vrenja, odstavimo z ognja, dodamo ožeto želatino, premešamo, da se želatina stopi, dodamo preostalo penino, znova premešamo in žele nalijemo v kozarce. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure.

V žele potisnemo jedilne bisere, ki bodo ponazarjali mehurčke penine.

Panakota z belo čokolado:

5 lističev želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Sladko smetano Mu Cuisine segrejemo do vrenja, odstavimo z ognja, vmešamo belo čokolado, vaniljevo pasto (ali semena) in dobro ožeto želatino. Pustimo na pultu, da se ohladi na sobno temperaturo.

Poljski predsednik pozval ZDA: Premaknite svoje jedrske konice na Poljsko

Na strjeni žele penine previdno nalijemo ohlajeno panakoto. Vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj 5 ur, da se panakota strdi.

Avtorica recepta: Urška Fartelj

Mu cuisine promocijsko gradivo