Svinjska pečenka je lahko najbolj sočno meso, ali pa ga hitro posušite pri obdelavi. Imamo trik, s katerim jo boste pripravili popolno.
Vsi, ki radi kuhate, boste vedeli, da je svinjski hrbet eden najmehkejših delov svinjine, kar na žalost pomeni tudi, da ga pri kuhanju lahko hitro izsušite in zavržete odličen kos mesa. Zato imamo za vas okusen recept in trik.
- Preverite tudi Kako se med prazniki in počitnicami ne boste prenajedali? Preverite trike! ali pa Te rastline postavite v svojo sobo – lahko pomagajo ščititi pred prehladom
Najprej glede obdelave pečenke:
Meso boste dali v prej segreto pečico na visoko temperaturo, vendar za kratek čas. Za večjo sočnost poskrbite z omako iz dijonske gorčice in zelišč. Omako namažite po pečenki, preden jo daste v pečico, še pred tem pa odstranite belo tkivo, ki je neokusno in težko žvečljivo. Gostje vam bodo hvaležni.
Trik:
Preprosto uporabite kuhinjski termometer, s katerim boste pečenko vzeli iz pečice ob popolni temperaturi. Ta naj meri 62 stopinj. Če se boste držali nasveta, bi meso na sredini moralo biti rožnato in sočno. Ne bo niti sledu o izsušenosti.
Tako, sedaj pa pripravite sestavine:
- svinjska pečenka
- 1 žlica olja
- 1/2 žlice dijonske gorčice
- 1 čajna žlica Worcestershire omake
- 1 čajna žlica posušenega origana
- 1 čajna žlica sesekljanega rožmarina (svežega)
- 1 čajna žlica sesekljanega peteršilja (svežega)
- 1 čajna žlica svežih listov timijana
- sol in poper
Pečico segrejte na 200 stopinj, potem se lotite priprave.
V pečenko vtrite sol in poper. Razporedite ju po celem kosu na vse strani. Začinite po okusu.
V skodelici zmešajte olje, gorčico, Worcestershire omako in origano. Z omako premažite pečenko. Potem meso obložite s peteršiljem, timijanom in rožmarinom. Naj se začimbe dobro držijo mesa.
Pecite med 18 in 20 minut, oziroma dokler meso ne doseže 62 stopinj. Preden pečenko narežete, naj počiva vsaj 5 minut.
Kot prilogo priporočamo zelenjavo in pražen krompir, kakšno omako ... Pa dober tek!