Radi jih bodo pekli tudi otroci.
JABOLČNO-OREHOVI RJAVČKIZa 16 kosov potrebujete:• 100 g čokolade• 100 g orehov• 80 g moke• 50 g kakava v prahu• 1 zavitek pecilnega praška• 200 g rjavega sladkorja• 1 vaniljev sladkor• 100 g masla• 3 jajca• 120 g kisle smetane• maslo in moko za model• 3–4 majhna jabolka• sok 1/2 limone• 1 žlico marelične marmeladePriprava: Čokolado in orehe grobo sesekljajte. Moko presejte s kakavom in pecilnim praškom. Dodajte obe vrsti sladkorja.Maslo stopite in počakajte, da se ohladi. Nato ga penasto stepite z jajci. Dodajte kislo smetano, moko s kakavom in čokolado z orehi. Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač ter pogladite površino.Jabolka olupite, prerežite na pol in izrežite peščišče. V vsako polovico naredite več vzdolžnih zarez. Premažite jih z limonovim sokom in jih rahlo potisnite v testo. Rjavčke 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.Marmelado segrejte in jo dobro zmešajte. Po 20 minutah peke z njo premažite rjavčke.