Radi jih bodo pekli tudi otroci.
JABOLČNO-OREHOVI RJAVČKI
Za 16 kosov potrebujete:
• 100 g čokolade
• 100 g orehov
• 80 g moke
• 50 g kakava v prahu
• 1 zavitek pecilnega praška
• 200 g rjavega sladkorja
• 1 vaniljev sladkor
• 100 g masla
• 3 jajca
• 120 g kisle smetane
• maslo in moko za model
• 3–4 majhna jabolka
• sok 1/2 limone
• 1 žlico marelične marmelade
Priprava:
Čokolado in orehe grobo sesekljajte. Moko presejte s kakavom in pecilnim praškom. Dodajte obe vrsti sladkorja.
Maslo stopite in počakajte, da se ohladi. Nato ga penasto stepite z jajci. Dodajte kislo smetano, moko s kakavom in čokolado z orehi. Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač ter pogladite površino.
Jabolka olupite, prerežite na pol in izrežite peščišče. V vsako polovico naredite več vzdolžnih zarez. Premažite jih z limonovim sokom in jih rahlo potisnite v testo. Rjavčke 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Marmelado segrejte in jo dobro zmešajte. Po 20 minutah peke z njo premažite rjavčke.