Okusna kombinacija z lososom ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g širokih rezancev
- sol
- 400 g lososovega fileta
- olje
- 1 čebulo
- 100 g svežih mešanih gob
- 1 paradižnik
- 100 ml belega vina
- 200 ml smetane
- 1 žlico nastrganega parmezana
- 1 šopek koprca
- 1 limono
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Rezance al dente skuhajte v vreli slani vodi. Lososa položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga nakapajte z oljem. V pečici, segreti na 180 stopinj, ga pecite 10 minut.
2 Medtem pripravite omako. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na vročem olju. Dodajte koščke gob, paradižnika in vse skupaj malce podušite. Nato prilijte vino in pustite lahno vreti nekaj minut.
3 Primešajte smetano, odcejene testenine, vse skupaj lahno premešajte in segrejte. Na koncu dodajte nastrgan parmezan in sesekljan koprc. Začinite s soljo in poprom.
4 Pečenega lososa nakapajte z limono in ga z vilicami natrgajte na manjše koščke. Testenine razporedite po krožnikih in jih potresite s koščki lososa.
Foto: Profimedia