Okusna sladica s kavo...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- olje in sladkor v prahu za model
- 200 g kakavovih piškotov
- 4 žlice mleka
- 50 g masla
Za kremo:
- 250 ml smetane
- 50 g bele čokolade
- 2 žlici instantne kave
- 50 g mlečne čokolade
- 250 g rikote
- 200 g kisle smetane
- 120 g sladkorja v prahu
- 10 g želatine
Za okrasitev:
- kavna zrna
Priprava:
1 Naoljite model in ga potresite s sladkorjem. Dno obložite s papirjem za peko. Drobno zmeljite piškote in jih namočite z mlekom. Dodajte zmehčano maslo in zgnetite maso. Z njo obložite dno modla.
2 Zavrite 50 ml smetane. Kozico odstavite, v smetano dajte koščke bele čokolade in jih stopite. Posebej zavrite drugih 50 ml smetane, jo spet odstavite in v njej stopite kavo in mlečno čokolado.
3 Rikoti primešajte kislo smetano, sladkor in preostalo stepeno smetano. Želatino namočite v 80 ml hladne vode in jo pustite stati 5 minut. Nato jo segrejte skoraj do vretje in še vročo primešajte rikoti. Dobro premešajte. Kremo razdelite na dva dela. Eni polovici primešajte stopljeno belo čokolado, drugi pa mešanico z mlečno čokolado in kavo.
4 Na piškotno dno izmenjaje vlijte svetlo in temno kremo in vse skupaj malce premešajte z vilicami. Torto nato za 4 ure postavite v hladilnik. Nato odstranite obod modla in stranice torte okrasite s kavnimi zrni.