Okusna rižotka eksotičnega okusa
Za 4 osebe potrebujete
- 4 žlice olja
- 2 čebuli
- 4 piščančje prsi
- 10 kapsul kardamoma
- 4 klinčke
- 1 1/2 skodelice basmati riža
- 1 žlico rozin
- 1 žlico suhih marelic
- pest sesekljanih zelišč (glede na sezono mlado čebulo oziroma koriander)
- sol, poper
Za jogurtno omako:
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava
V posodi segrejte polovico olja in na njem približno 10 minut pecite rezine čebule. Meso zrežite na kocke, jih začinite s soljo in poprom ter jih stresite k čebuli. Dodajte še kardamom in klinčke in vse skupaj pecite še 4 minute. Nato meso vzemite iz posode in vanjo stresite riž. Premešajte, da se lepo poveže z oljem, dodajte še rozine in sesekljane marelice in povrh razporedite meso. Zalijte z 1 litrom vrele vode, posodo pokrijte in pustite, da vse skupaj pri zelo nizki temperaturi lahno vre približno 20 minut.
Posodo odstavite s kuhalne površine, odstranite pokrov in čez posodo položite kuhinjsko krpo. Riž kuhajte še 10 minut. Kuhanemu rižu primešajte sesekljana zelišča in ga zrahljajte z vilicami. Jogurt zmešajte z oljčnim oljem in ga postrezite.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 79 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe